Komplett vård för smådjur

Från vård av både stora och små djur till en tydlig inriktning på smådjurssjukvård.
Oskarshamns Veterinärstation bytte för en tid sedan namn till Smådjurskliniken i Oskarshamn i och med att Jennie Larsson och Ylva Alexandersson tog över ansvaret för rörelsen. Övertagandet innebar att mor och dotter numera är kompanjoner. Jennie fungerar som klinikchef medan Ylva är företagets vd.
Smådjurskliniken erbjuder kvalificerad vård för hundar, katter, kaniner, marsvin, hamstrar och andra smådjur.

I samband med övertagandet har lokalerna renoverats och byggts om. Dessutom har en del nyinvesteringar gjorts för att modernisera och anpassa verksamheten för behandling av smådjur. Bland nysatsningarna märks en ny tandröntgen och övrig utrustning för tandvård.

Möjlighet till övrig röntgen, olika typer av operationer, diagnostik och analys via det egna laboratoriet samt kontroll och undersökning av husdjurens ögon – men framförallt tre veterinärer och två djurskötare gör smådjurskliniken komplett.

En annan stor nyhet hos Smådjurskliniken är förbyggande djurhälsovård genom den egenutvecklade VetPlan.
Det är ett paket av olika förebyggande vårdtjänster som kunder kan ansluta sig till mot en fast månadsavgift. Avgiften varier beroende på vilka tjänster man väljer – antingen bas eller pluspaket. I paketet ingår bland annat en medicinsk genomgång per år samt vaccinering och rabatter på ytterligare tjänster. Konceptet kan också utökas med ytterligare genomgång och medicinsk rådgivning.